Uw consulent:

Yvonne Greijmans
Uw consulent

Onze laatste tweets

Klachtenvrij 2017

Klachtenvrij 2017

In 2017 zijn bij de Geschillencommissie Kinderopvang geen geschillen ingediend over Gastouderland Midden-Limburg. We zijn hier supertrots op en gaan door om u met dezelfde kwaliteit te werken!

Cursus NmG

Cursus NmG
Gisteravond (22-02) een zeer interessante workshop NmG gehad bij Kentalis.
Nederlands met Gebaren is een samenvoeging van de gesproken taal en de gebarentaal. De gebaren ondersteunen bij de taal. Je kunt het met alle kinderen gebruiken. Er is zelfs bewezen dat kinderen door het gebruik van gebaren stimuleert om te gaan praten. Ons favoriete gebaar is opruimen. Dat kunnen we wel gebruiken in de opvang!
Veel gastouders zijn enthousiast en gaan een vervolg cursus doen en/of bestellen de producten van kindergebaren van Lotte en Max.
Spelenderwijs leren kinderen gebaren waardoor ze al kunnen communiceren nog voordat ze kunnen praten. Al vanaf 7 maanden kunnen baby's -horend of niet horend- gebaren leren! Een leuke manier om samen een hechte band op te bouwen en de taalontwikkeling te stimuleren.
Heb je ook interesse in een (vervolg) cursus, dan neem contact op!

Herhaling kinder EHBO

Herhaling kinder EHBO

Om uw certificaat EHBO geldig te laten houden nodig ik u graag uit voor een herhaling Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis. Waarbij Oranje Kruis toetsing en certificering plaats zal vinden, waardoor het EHBO certificaat weer in orde is. Twee maal per jaar wordt er een herhaling georganiseerd. In maart en in september. De volgende herhaling is in maart. meer informatie

Nieuw medewerker

Ik mag een leuk nieuwtje delen!! Er is een nieuwe medewerker gestart bij Gastouderland Midden-Limburg! Ze stelt zichzelf even voor:

Mijn naam is Jolita Geraedts en sinds een tijdje help ik Yvonne mee op kantoor met administratie werkzaamheden.

Zelf ben ik 5 jaar gastouder bij mij thuis geweest en daarvoor heb ik 12 jaar als pedagogisch medewerkster gewerkt bij een kinderdagverblijf.

Na vele jaren dit werk met veel liefde en plezier gedaan te hebben, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Deze uitdaging is werken gaan als nanny aan huis en als administratieve hulp van Yvonne.

Vanaf heden is het dus mogelijk dat namens Gastouderland Midden-Limburg een mail wordt verstuurd vanuit: j.geraedts@gastouderland.nl of dat er telefonisch contact is.

Ik heb er veel zin in om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Met vriendelijke groet,

Jolita Geraedts.

Personenregister kinderopvang

Iedereen die werkt of woont op een locatie waar kinderen worden opgevangen, moet zich vanaf 1 maart 2018 inschrijven in het personenregister. Zonder inschrijving in het personenregister mag je niet in de kinderopvang werken. Met het personenregister worden medewerkers continu gescreend op strafbare feiten die belemmerend of bezwaarlijk zijn bij het werken met kinderen. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is uitvoerder. meer info en factsheetpersonenregister

Gastouderdag Limburg

Gastouderdag Limburg Gastouderdag Limburg

De gastouderdag Limburg op 4 november was een geslaagde dag!

Het is dé mogelijkheid om gezellig en leerzaam met andere gastouders in contact te komen en bij te praten.

Op deze dag hebben wij de volgende workshops aangeboden:

-          Workshop maak je eigen Pedagogisch werkplan

-         Een andere kijk op werkdruk

-         We sluiten de dag af met tijd en aandacht voor jezelf, d.m.v. yoga.

We verheugen ons erop om jullie volgend jaar weer te mogen begroeten. Meer informatie

Gezellige en leerzame workshop!!

Gezellige en leerzame workshop!!

We kijken met plezier terug aan de workshop ‘Interactief voorlezen’  gegeven door Betty Sluyzer.

Na vele enthousiaste reacties van gastouders die deze workshop hebben gevolgd op de gastouderdag in Eindhoven wilden wij nogmaals gastouders maar ook ouders de mogelijkheid bieden om aan deze workshop deel te nemen. In de bijlage vind je meer informatie. Dus hebben we samen met gastouders en ouders er een gezellige middag van gemaakt op zaterdag 28 januari!!

Gastouderbureaus richten platform op

Acht gastouderbureaus hebben het Platform Gastouderopvang opgericht. Door samen te werken hopen zij op een kwaliteitsverbetering en imagoversterking van de gastouderopvangbranche. lees meer

Voorschoolse educatie Aap!

  • aap_met_blokken_small.jpg

Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE) speelt een steeds grotere rol in de kinderopvang. Gastouderland is de eerste organisatie met een eigen programma voor voorschoolse educatie. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor gastouders die aangesloten zijn bij Gastouderland. Aap! heeft de hoofdrol in het programma en Aap! woont in Gastouderland. Daar beleeft hij allerlei avonturen en hij neemt de kinderen mee op een leuke, spannende en uitdagende reis! Lees meer

Kinderen meer op hun gemak bij gastouders

Kinderen voelen zich meer op hun gemak bij een gastouder dan in een kinderdagverblijf. Gastouders spelen beter in op de behoefte van kinderen en er is minder lawaai. Dit concludeert Marleen Groeneveld in haar onderzoek waarmee ze promoveert aan de Universiteit Leiden. Lees meer