Wat houdt mijn werk in?

Veiligheid en vertrouwdheid zijn de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen. Wanneer kinderen ouder worden hebben zij behoefte aan uitdaging en willen zij ook graag met andere kinderen spelen. Gastouderopvang combineert deze twee belangrijke aspecten in een gezellige, huiselijke sfeer.

Veel ouders kiezen bewust voor gastouderopvang omdat het kleinschalig en flexibel is. Je vangt per dag maximaal zes kinderen op, dit is inclusief jouw eigen kinderen tot 10 jaar. Je mag zelf aangeven welke dagen en tijden je beschikbaar bent, ook mag je zelf jouw uurtarief aangeven.

Ouders kiezen ervoor om de zorg van hun kind(eren) aan jou over te dragen. Dit is een hele verantwoordelijkheid voor jou als gastouder. Wij verwachten dan ook dat je een veilige en liefdevolle omgeving aanbiedt waarin het kind zich vertrouwd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Naast de dagelijkse zorg die je biedt is het daarnaast de bedoeling dat je activiteiten onderneemt. Denk dan bijvoorbeeld aan wandelen, voorlezen, knutselen enzovoorts. Gastouderland vindt het belangrijk dat je up-to-date blijft en organiseert daarom regelmatig thema-bijeenkomsten. Wij stellen het zeer op prijs al je daarbij aanwezig bent.

Je bent vanuit de Wet Kinderopvang verplicht om in het bezit te zijn van een geldig Kinder-EHBO certificaat. Hiervoor kun je ook bij ons terecht.

Het is ook mogelijk dat je gastouder bent in de woning van de ouders. Dit noemen wij een nanny. Ook als nanny heb je een grote verantwoordelijkheid en zijn onze bovenstaande verwachtingen van toepassing.

Tijdens de intake brengen wij jouw wensen in kaart. Zo kunnen wij de opvang afstemmen op jouw persoonlijke wensen.