Informatie Gastouderland Midden Limburg

Gastouderbureau in Midden-Limburg met de beste service en persoonlijk contact

Mijn naam is Yvonne Greijmans. Ik ben al jaren consulent voor Gastouderland Midden-Limburg. Dit jaar (2018) zelfs 10 jaar! Ik ben begonnen, omdat ik zelf altijd mijn eigen kinderen naar gastouders heb gebracht en ik dit de beste vorm van kinderopvang vind. Kinderen voelen zich meer op hun gemak bij een gastouder dan in een kinderdagverblijf. Gastouders spelen beter in op de behoefte van kinderen en er is minder lawaai. Dit concludeert Marleen Groeneveld in haar onderzoek waarmee ze promoveert aan de Universiteit Leiden. Lees meer

Regio

De gastouders die zijn aangesloten bij Gastouderland Midden-Limburg wonen verspreid in Weert, Nederweert, Haler, Baexem, Haelen, Wessem, Heel, Beegden, Reuver, Swalmen, Roermond, Herten, Maasbracht, Echt, Susteren en omliggende plaatsen. De gastouders bieden liefdevolle opvang in een vertrouwde en huiselijke sfeer. Ook is er de mogelijkheid van een gastouder aan huis.

Service

Ik zorg ervoor dat de gastouders er niet alleen voor staan. Ik sta ze bij met raad en daad. Ik zorg ervoor dat ze er kunnen zijn voor de opvang van de kinderen en zich geen zorgen hoeven maken om alle zaken die er bij komen kijken om kwalitatieve goed opvang te verzorgen, zoals bemiddeling, administratie, financiën, oog voor de veiligheid en gezondheid van de kinderen. Verder denk ik met ze mee en zorg voor hun professionele ontwikkeling. Er worden regelmatig thema-avonden georganiseerd, waarin ouders inspiratie kunnen opdoen en gastouders hun pedagogische kennis kunnen verrijken. Verder is er een e-learning programma met diverse leermodules speciaal voor gastouders. Meer informatie over onze service staan in onze informatiebrochures

Ook begeleid ik de ouders bij alles waar ze ondersteuning in nodig hebben. We kijken samen naar de wensen en gaan op zoek naar de juiste gastouder. De meeste gastouders staan bij het gastouderaanbod, maar mocht de juiste gastouder hier nog niet tussen staan, kan je het contact formulier invullen en dan kijken we of er nog andere gastouders in het bestand staan, die wel aan je wensen voldoen. Daarna zorg ik ervoor dat alles aan de eisen van de wet kinderopvang voldoet, zodat de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Ook kunnen ouders altijd terecht bij mij voor vragen hieromtrent. Ook evalueer ik de opvang elk jaar met de ouders.

Administratie

Gastouderland staat bekend om een snelle en goede administratie. Er is een uitgebreide BackOffice waarin alles up-to-date is bijgewerkt. Ingebrachte uren worden vaak nog dezelfde dag verwerkt en facturen kunnen met I-deal betaald worden. Urenspecificaties, jaaropgaven, contracten en andere documenten zijn hierin terug te vinden.