Kosten gastouderopvang Midden Limburg

Gastouderopvang is opvang op maat. Dit betekent dat er wordt gewerkt met een uurtarief. Het uurtarief wordt door de gastouder bepaald. De richtlijn hiervoor is € 5,50 tot € 7,00 per uur. Dit tarief wordt gerekend door gastouders die in hun eigen woning jouw kind opvangen. De tarieven voor een gastouder aan huis liggen tussen de € 11,50- € 15,00 euro per uur, afhankelijk van het aantal kinderen, de leeftijd en ervaring van de gastouder.

Gastouderland Midden Limburg rekent geen inschrijf- of bemiddelingskosten. Naast het uurtarief voor de gastouder betaal je bureaukosten aan Gastouderland Midden Limburg. De hoogte van deze kosten is per opvangsituatie verschillend. Wij proberen altijd een voor jou zo voordelig mogelijke berekening te maken. Kijk ook eens op gastouderaanbod voor een gastouder bij jou in de buurt.

Van de door de gastouder verrichte kinderopvang vindt maandelijks facturatie plaats. De facturen kun je gebruiken als bewijsstuk voor jouw werkgever en/of de belastingdienst zodat je een tegemoetkoming in de kosten kunt aanvragen. Gastouderland biedt je hierbij ondersteuning via de financiele helpdesk.

Al onze gastouders zijn geregistreerd. Daarom heb je recht op kinderopvangtoeslag. De toeslag is inkomensafhankelijk, maar is ook voor de hogere inkomens ruim, zeker als het om meer dan één kind gaat. Hier vindt je de inkomenstabel van de Belastingdienst, met de bijbehorende proefberekening. Hier kun je een persoonlijke berekening maken.