6 augustus 2020

informatieavond hooggevoelige kinderen

praktijd_een_duwtje.png

Gastouderland heeft in samenwerking met Praktijk een Duwtje een activiteit in de vorm van een informatie-avond over hoogsensiviteit georganiseerd.

Datum: 01-09-2020

Tijdstip: 19:30 tot 21:30 uur

Voor wie: zowel ouders als gastouders

Locatie: De Vlonder, Florasingel 38, 6043 WD Roermond

Opgeven: middenlimburg@gastouderland.nl Graag voor 20 augustus.

Martine Smeets van Praktijk een Duwtje stelt zichzelf hieronder voor en vertelt wat je tijdens de bijeenkomst kan verwachten.

Mijn naam is Martine Smeets en ben moeder van 2 dochters (12 en 10 jaar). Toen mijn jongste dochter voor het eerst naar school ging merkte ik dat ze “anders” was. Ze wilde niet alleen de klas in lopen, hing erg aan mij en raakte zelfs in paniek wanneer ik ging werken. Hier raakte ik zelf enorm gespannen van en zo belandden we snel in een cirkel. We versterkten elkaar. Na een korte zoektocht kwam ik terecht bij een kindercoach gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde wat hooggevoeligheid is en wat dit voor een gevolgen heeft. Maar vooral leerde ik denken in kwaliteiten. Dit heeft mij geïnspireerd om zelf een praktijk te openen.

Hooggevoelige kinderen zijn mooie empathische en sociale kinderen die ervoor zorgen dat de wereld een beetje mooier wordt. Deze kinderen zijn gevoelig voor prikkels via de zintuigen of emotionele afstemming. Ze signaleren subtiele prikkels en verwerken deze prikkels intens. Het is jammer dat deze kinderen hun gevoeligheid zelf vaak nog niet als talent zien. Wanneer een kind bij mij komt dan is dat vaak omdat het kind/ouders ergens vastlopen. Door eenvoudige oefeningen, spelvormen en tips help ik ouders en kind weer plezier te hebben. Ik nodig beiden uit zelf oplossingen te zoeken te leren denken in kwaliteiten en talenten. Valkuilen te herkennen en te accepteren. Hierdoor leren ze samen weer plezier te beleven in de dingen van alledag.

De boodschap die ik wil geven in mijn coaching is het kind te laten ervaren dat het uniek en goed is zoals het is. Dat het zich weer sterk als een boom en trots als een pauw gaat voelen.

Tijdens de informatieavond wil ik jullie graag meer vertellen over hooggevoeligheid. Hoe je deze hooggevoeligheid herkent en hoe je hiermee als ouder en gastouder mee om kunt gaan. We maken er een interactieve avond van. Tot dan!