Kleinschalige kinderopvang

Gastouderopvang is een kleinschalige vorm van kinderopvang in huiselijke kring. Er worden miaximaal 6 kinderen opgevangen waarvan maximaal twee kinderen onder 1 jaar.

Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht voor uw kind. De gastouder heeft daarom meer aandacht voor jouw kind, weet precies wat de wensen, voorkeuren en interesse van uw kind zijn en kan hier goed op inspelen.

Uw kind kan met andere kinderen leren spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar gaat het niet onder in de drukte.

Zeker de eerste jaren is rust en regelmaat belangrijk voor kinderen. Juist door de kleinschaligheid van gastouderopvang kan een gastouder die rust en regelmaat bieden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen zich meer op hun gemak voelen in een kleinschalige omgeving. Zij voelen zich meer ontspannen en veiliger. Dit komt door het lagere geluidsniveau, de hogere sensitiviteit van de gastouder en de groepsgrootte. Dit alles komt de ontwikkeling van uw kind ten goede.

Gastouderopvang is een flexibele vorm van kinderopvang. Je kunt met de gastouder de opvanguren afstemmen en er zijn bijvoorbeeld ook gastouders die een 24-uurs opvang hebben of afspraken willen maken met ouders die onregelmatige werktijden hebben.

Gastouderopvang is een goedkopere vorm van opvang dan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. Het uurtarief van de gastouder ligt lager en je neemt de daadwerkelijke uren af die je nodig hebt.

Gastouders zijn professionals. Zij beschikken over de juiste diploma’s, een certificaat Kinder EHBO en een verklaring omtrent gedrag. Ook is de gastouder geregistreerd in het Personenregister. Dit geldt ook voor de huisgenoten van 18 jaar en ouder én andere personen die regelmatig op de opvang aanwezig zijn. Het Personenregister screent deze personen dagelijks op strafbare feiten.