Tarieven gastouder

Gastouderland staat voor kwalitatieve opvang met eerlijke tarieven voor ouders

Gastouderland biedt gastouderopvang op maat. Hierbij wordt gewerkt met een uurtarief. Het uurtarief wordt door de gastouder zelf bepaald en ligt gemiddeld tussen de € 5,50 en € 6,50 per uur. Dit tarief wordt gerekend door gastouders die in hun eigen woning kinderen opvangen.

De kosten voor een gastouder aan huis (nanny) liggen tussen de € 13,00 en € 17,00 per uur, afhankelijk van het aantal kinderen en de leeftijd en ervaring van de gastouder. Ook de gastouder aan huis bepaalt haar eigen uurtarief.

Naast het uurtarief voor de gastouder betaal je bureaukosten aan Gastouderland. De hoogte van deze kosten is per opvangsituatie verschillend. Wij hanteren scherpe tarieven voor jou op maat berekend. Wij hanteren € 51,- per maand voor het 1e kind. Voor het 2e kind krijg je een aantrekkelijke korting. U krijgt de beste service voor een scherpe all-in prijs. De bureaukosten worden meegenomen in de berekening van de kinderopvangtoeslag. Gastouderland rekent geen inschrijfkosten. Je gaat pas betalen als de opvang daadwerkelijk begint. De bureaukosten zijn duidelijk en u staat niet voor onverwachte kosten.

Van de door de gastouder verrichte kinderopvang vindt maandelijks facturatie plaats. De facturen kunnen worden gebruikt als bewijsstuk richting de Belastingdienst, zodat er kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd. Gastouderland biedt hierbij ondersteuning.

Wat biedt Gastouderland en waar betaal je voor?

 • Geen inschrijfkosten
 • Een grondige inventarisatie van jouw wensen zodat we een passende gastouder voor je kunnen vinden
 • Een eerlijk tarief van bureaukosten, op maat voor jouw situatie
 • Een eigen administratieve omgeving waar alle relevante documenten inzichtelijk zijn en makkelijk zijn terug te vinden
 • Korte communicatielijnen en persoonlijk contact met jouw persoonlijke consulent
 • Een door Gastouderland ontwikkeld Vroeg Voorschools Educatie programma
 • Minimaal twee keer per jaar een huisbezoek op de opvanglocatie
 • Wij hanteren geen extra kosten voor een tweede en vervangende gastouder.
 • Pedagogische en financiële helpdesk voor gastouders én ouders
 • Mogelijkheid om met IDEAL te betalen
 • Een eigen academie waar je als gastouder maar ook als ouder interessante workshops kan volgen tegen gereduceerd tarief
 • Jaarlijkse evaluatie over de opvang van je kind(eren)
 • Elke drie maanden een interessante en informatieve nieuwsbrief
 • In ieder geval zijn wij een bureau waar de klant koning is en wij er alles aan doen om voor kwalitatieve opvang te zorgen die aan jouw wensen voldoet

Wat zijn de kosten van de opvang in jouw situatie?

De hoogte van de kinderopvangtoeslag voor gastouderopvang is afhankelijk van het inkomen van jou en je eventuele partner. Er spelen meer factoren mee voor de hoogte van de kinderopvangtoeslag, zoals de gezinssamenstelling en de opvanggegevens. Voor elk kind kun je voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen.

Voorbeeld:
De ouders hebben een gezamenlijk jaarinkomen van € 39.000. Ze hebben 2 kinderen die 20 uur per week naar de gastouder gaan. De gastouder vraagt €5,75 per uur per kind. Na aftrek van de kinderopvangtoeslag betalen de ouders netto €83,- per maand. Deze kosten zijn inclusief bureaukosten. Wil jij weten op hoeveel toeslag jij recht hebt?

Maak een proefberekening en zie direct wat je eigen bijdrage zal zijn.

Offerte op maat klik op de button en vul het contactformulier in

.

Hopelijk zien we elkaar snel!